• VU16 Landskampioen 2019
 • Flashing Heiloo is een basketballvereniging, die zijn thuisbasis heeft in Heiloo.

  Flashing Heiloo organiseert voor jeugdleden en senioren basketball trainingen. Diverse teams van Flashing Heiloo spelen competitie. Het eerste herenteam van Flashing Heiloo speelt al vele jaren net onder de landelijke competitie, waarmee het in de regio een van de hoger spelende verenigingen is. Bij de jeugd is het streven om zo hoog mogelijk te spelen. Zo is afgelopen seizoen ons U12-meidenteam bij het Nederlands Kampioenschap op de 2e plek geëindigd. In het seizoen 2018-2019 werd Het VU16 team kampioen van Nederland. IN het seizoen 2018-2019 stond het VU18 ongeslagen bovenaan voordat de competitie beëindig werd ivm Corona. In het seizoen 2020-2021 speel het VU20 team eredivisie. Flashing Heiloo presteert zo goed omdat wij als club graag samenwerken met andere verenigingen in onze regio. In het seizoen 2020-2021 spelen leden van de MU16 van Flashing Heiloo in het eredivisie team van BV Noordkop.

  Maar ook besteden wij veel tijd aan gezelligheid. Wij bieden ruimte aan prestaties maar ook aan recreatie. Sporten doe je immers voor je plezier. Dat plezier halen wij enerzijds uit veel en fanatiek trainen, maar ook uit de daaruit voortvloeiende resultaten en leuke activiteiten. Met de jeugd brengen wij bijvoorbeeld jaarlijks een bezoek aan het buitenland. In de afgelopen jaren bezochten wij Schwyz (Zwitserland), Aarhus (Denemarken), twee keer Huy (België), Parijs, Goteborg (Zweden) en twee keer Berlijn (Duitsland). Onder Jeugdtoernooien meer informatie hierover. Daarnaast hebben wij regelmatig clinics, een mix-toernooi en bezoeken wij wedstrijden.

  Basketball is technisch een moeilijke sport. We trainen daarom vaak twee keer in de week.Trainingstijden staan elders op deze website vermeld. Kinderen (en senioren) hebben eerst wat training nodig om mee te kunnen komen in een wedstrijd. Ze leren daar bijv. de basis van een lay-up, het vangen van een bal zonder te lopen, het foutloos verdedigen van een tegenstander. Heb je je dit eigen gemaakt, dan staat niets je in de weg om mee te doen aan wedstrijden. Wij zien je graag eens langs komen!

  Wilt u meer informatie over Flashing Heiloo, dan kunt u contact opnemen met:

  Nine Ramler
  telefoon: 06-51649800
  e-mail: secretaris@flashing-heiloo.nl