• VU16 Landskampioen 2019
 • Vertrouwenspersoon

  Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Om dit te bereiken doet Flashing Heiloo actief aan preventie. Zo gelden er bijvoorbeeld gedragsregels voor begeleiders en is er een reglement sportiviteit en respect voor de leden.

  Maar ongewenste omgangsvormen komen helaas overal voor, dus ook in de sport. De meest bekende vorm is seksuele intimidatie. Hierbij kan het gaan om een schuine mop, een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een klopje op de bil. Als degene die het ondergaat dit niet leuk vindt (ongewenst), moet het ophouden.

  Andere vormen van seksuele intimidatie zijn altijd ongewenst. Bijvoorbeeld mensen begluren in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting. Dit moet niet alleen ophouden, maar er moet ook tegen de pleger worden opgetreden. Maar ook pesten, discriminatie, agressie en geweld zijn ongewenste omgangsvormen.

  Wanneer je te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen roept dit veel emoties, vragen en dilemma’s op, ook als je niet zelf het slachtoffer bent, maar het ziet gebeuren. Het is dan belangrijk te weten dat je in zo’n situatie bij een vertrouwenspersoon terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Of voor gewoon een luisterend oor. Uiteraard wordt alles strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De vertrouwenscontactpersoon is er voor alle medewerkers, (jeugd)leden en ouders.

  De vertrouwenscontactpersoon van Flashing Heiloo is VACATURE. Neem contact op met de voorzitter.

  Wanneer je een vraag, probleem of klacht hebt over de manier waarop je bejegend wordt binnen de vereniging, neem dan gerust contact met haar op. Dit is geheel vertrouwelijk.

  .... is als volgt bereikbaar:

  – telefoon:
  – e-mail:

  Zie voor verdere informatie subtitel (on)gewenste omgangsvormen.